Hypoteční kalkulačka

V dnešní době je nabídka hypotečních úvěru velmi pestrá. Hypotéku si můžete sjednat v kterékoliv bance, kde ji nabízejí. Nemusíte se obracet pouze na tu, kde máte vedený svůj účet. Můžete se rozhodnout díky recenzím na internetu nebo známých, anebo využít tzv. hypoteční kalkulačku, která vám pomůže usnadnit rozhodování.

Výpočet hypotéky

K tomu, aby jste si mohli vyzkoušet výpočet je nutné znát tři základní parametry – výši požadovaného úvěru, úrokovou sazbu a dobu splácení. Po zadání těchto parametrů vám hypoteční kalkulátor spočítá měsíční splátku a celkovou částku, kterou za hypotéku zaplatíte.

To, kolik za hypotéku nakonec zaplatíte, závisí na řadě faktorů. Na kalkulaci hypotéky má vliv váš příjem, délka fixace a také poměr úvěru k hodnotě nemovitosti. Ve výpočtu z hypoteční kalkulačky není zahrnut ani poplatek za poskytnutí a vedení úvěru.


Datum: 17. 10. 2017

Konkrétní nabídka

Tento výpočet je samozřejmě pouze orientační. Pro konkrétní nabídku je dobré zajít do banky a domluvit si schůzku s bankéřem, který vyhotoví nabídku právě pro vás. V bance budou posuzovat hlavně vaši bonitu a schopnost tento dlouhodobý závazek splácet bez problémů.

Refinancování hypotéky

Refinancování hypotéky znamená splacení stávající hypotéky novou, která je výhodnější. Toto může klient až po konci fixační doby, kdy mu banka garantuje stávající úrokovou sazbu. Doba fixace je obvykle 5 let, během níž si nemůžete měnit úrokovou sazbu ani měsíční splátky a nemůžete ji ani předčasně splatit.

Po této době se můžete rozhodnout pro změnu hypotéky, ale je dobré se na tuto situaci připravit a s několikaměsíčním předstihem zjišťovat situaci na trhu s hypotékami tak, aby jste oslovili banku s nejlepší nabídkou.



JAK RYCHLE SEHNAT PENÍZE

Také byste rádi znali odpověď na otázku, kde vzít peníze? Nejrychlejší cestou je bezesporu půjčka, tou trnitější vydělávání a spoření.

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI VÝBĚRU PŮJČKY

Nebuďte pohodlní zjišťovat si více podrobností a vyvarujte se nejčastějším chybám při výběru půjčky. O jaké se jedná?

JAK UŠETŘIT TISÍCE KORUN ROČNĚ

S našimi tipy se Vám podaří uspořit několik tisíc korun a utvořit si finanční rezervu na horší časy.